Sterrentuin

gen kind is zoë aanwezig
âs ut kind dât wördt gemis...
Naar 'Sterrentuin' pagina
Iedereen heeft in zijn leven wel eens iemand verloren. Iemand die voor jou waardevol was en die voor altijd een plekje zal hebben in je hart en je herinneringen. Iemand die je nooit zult vergeten, maar waarvan je ook niet wil dat hij of zij ooit vergeten zal worden. Omdat zonder hem of haar het leven toch anders zou zijn geweest.

Iedereen kent dat gevoel. Het geldt voor vele mensen die we achter ons hebben moeten laten. Dat kan een ouder zijn die je vreselijk mist, een broer of zus of een waardevolle vriend of vriendin. Maar dat gevoel is nog veel intenser als het gaat om je kind. Je zoon of je dochter, die je niet meer in je armen kunt sluiten. Het kind waarvoor je in je hoofd een prachtige toekomst in petto had. Het mocht niet zo zijn.

Zo zijn er best wel wat ouders in Grubbenvorst die om welke reden dan ook hun zoon of dochter niet kunnen zien opgroeien omdat hun ‘lot’ anders was. Kinderen die helaas nooit het mooie licht op deze wereld hebben kunnen zien, maar ook kinderen die na enkele jaren door een ziekte of een ongeluk zomaar veel te vroeg uit het leven werden weggerukt.

Al deze kinderen hebben een naam. Ze waren een individu, maar ook een onderdeel van het leven van hun ouders, broers, zussen, familie en vrienden. Ja, ook een onderdeel van ons als dorp. En we willen al deze kinderen nooit vergeten.

In 2021 hebben 3 gezinnen bij Bob Noten aangeklopt met de vraag of hij eens wilde meedenken over een herinneringsplek. Daar is de Sterrentuin uit ontstaan. Met het realiseren van de “Sterrentrap” als middelpunt van deze tuin, omringd door persoonlijke “elementen” is er een herinneringsplek voor alle kindjes van Grubbenvorst die er niet meer zijn en toch nooit vergeten mogen worden. De ouders van kinderen die overleden zijn, kunnen (als ze dat zelf willen) nu of in de toekomst zelf een “element” met de naam van hun zoon of dochter laten toevoegen aan de “Sterrentuin”. Zo blijven deze kinderen altijd in ons midden en zullen we ze nooit vergeten. Ook is er dan voor familie, vrienden en vriendinnen altijd een plekje om naar toe te gaan.

Wilt u graag informatie over de Sterrentuin of wilt u als ouders zelf een element toevoegen? Vul onderstaand formulier i

Meer informatie over
de Sterrentuin?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer weten over de mogelijkheden bij Saldersbron?

Neem contact met ons op